"Махнофест" і відновлена інфраструктура: як змінюється Гуляйпільська ОТГ

Децентралізація
Укрінформ
Новий ЦНАП, школа, стадіон з сучасним футбольним полем, терцентр — це все вдалося зробити за 1,5 роки існування Гуляйпільської ОТГ. А ще тут планують відновити фестиваль “Махнофест” і сподіваються, що до міста привезуть до міста прах легендарного анархіста.

Журналісти запорізьких ЗМІ відвідали Гуляйпільську ОТГ, щоб на власні очі побачити зміни, які сталися тут після старту децентралізації. Прес-тур був організований Запорізьким центром розвитку місцевого самоврядування, створеним за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону України, повідомляє Укрінформ. 

“У нас є 61 послуга - до Запоріжжя нема по що їхати. Ми стараємося всі послуги на місці надати людям. У нас працює шестеро людей. Іноді бувають черги: наприклад, зараз один спеціаліст у відпустці. А зараз іде прописка-виписка у студентів. Але стараємося, щоб черги не було”, - зазначила адміністратор ЦНАПу Ірина Домбровська, додавши, що центр наразі задовольняє всі потреби жителів територіальної громади.

ЦНАП відкрився 27 квітня у будівлі, де раніше розташовувавлися деякі відділення лікарні - їх перемістили в сусідню будівлю, до решти відділень. Терміналу тут поки що немає, але невдовзі має з'явитися. 

Як пояснив голова громади Сергій Ярмак, цю будівлю обрали невипадково: вона недалеко від міськради, лікарні та відділення міграційної служби; тут легко помістилися ЦНАП і територіальний центр.

Працівники терцентру опікуються доглядом за літніми та маломобільними людьми. Тут є медсестра, перукар і кравчиня.

Читайте також: Зруйноване і вже відновлене, або як тергромада відновила гірське село

Колегіум у Гуляйполі - це школа нового типу. Останнім часом навчальний заклад тісно співпрацює з організацією “GIZ”, завдяки чому вдалося відремонтувати та утеплити будівлю, а також обладнати її сучасними технологіями. 

“Завдяки цій організації ми торік зробили капітальний ремонт даху, утеплення, відмостку, вхід до школи. Повністю замінили меблі, маємо сучасний тренінговий кабінет, тренажерний зал, дошки тощо. Крім того, завдяки організації у нас підготовлено 10 тренерів для роботи з різних напрямків здоров’я”, - розказала директорка колегіуму Людмила Лопатіна.

Нещодавно в громаді з’явився новий стадіон, де є поле для міні-футболу, тренажери, дитячий майданчик й перевдягальні з душовими кімнатами.

Представники місцевої влади також зазначили, що планують відновити фестиваль “Махнофест”. Але про бюджет і конкретні плани поки не говорять - чекають відповіді, чи привезуть до міста прах легендарного анархіста.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки. 

Фото: Дмитро Смолієнко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-