До Дня Прапора у Харкові влаштували арт-шоу

До Дня Прапора у Харкові влаштували арт-шоу

Фото
Укрінформ
Більше 700 харків'ян взяли участь в модульному арт-шоу з приводу Дня Державного Прапора України на площі Конституції в центрі міста.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники арт-шоу, одягнені в національний одяг, одночасно підняли вверх таблички жовтого і блакитного кольору і вишикувалися у формі гігантських фігур: прапора України, жовто-блакитного серця і букв UA. Змодельовані символи зафіксовані квадрокоптером і виведено на великий екран, встановлений на площі.

"Символічно, що такі великі свята як День Державного Прапора України і День Харкова ми відзначаємо в один день. Багато харків'ян - промисловців і підприємців, волонтерів і військових, діячів науки і спортсменів - створювали велич нашого державного прапора. І в найважчі часи саме Харківщина проявила характер, дала відсіч агресору, зберегла незалежність і територіальну цілісність країни і заслужила право жити під жовто-синім прапором. Це свято усіх поколінь. Ця акція об'єднала усіх харків'ян. Вона показує, наскільки ми любимо Україну. Символ України об'єднує серця. Своя єдність і любов до України ми доводимо щодня", - зазначила у своєму коментарі на площі голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

У Харкові до Дня Державного прапора влаштували флеш-моб / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Читайте також: Над Потьомкінськими сходами в Одесі розгорнули 27-метровий прапор

За її словами, громадськість міста прийняла рішення зробити модульне арт-шоу до дня Державного Прапора щорічним: "Ми започаткуємо добру традицію, яка викликатиме у харків'ян почуття патріотизму і гордості за свою державу".

Участь у святі також взяли представники керівництва Харкова і райадміністрацій міста, депутати, студенти, городяни : усього на площі і поблизу неї зібралося декілька тисяч осіб.

Порядок забезпечили посилені патрулі поліцейських. Інцидентів немає.

За програмою дня на фасаді Будинку рад біля площі Свободи вивісили український прапор шириною 30 кв. м.

Сьогодні ж в центрі міста пройде святковий хід у вишиванках, на площі Конституції відкриється міжнародний фестиваль стріт-арта, на майданчику біля оперного театру відбудеться презентація пісенної симфонії "За чумацьким шляхом", а в сквері "Стрілка" жителів і гостей міста порадує великий святковий концерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-