Над Потьомкінськими сходами в Одесі розгорнули 27-метровий прапор

Над Потьомкінськими сходами в Одесі розгорнули 27-метровий прапор

Фото
Укрінформ
Сьогодні 27-метрове блакитно-жовте полотнище розгорнули на Потьомкінських сходах Одеси з нагоди Дня Прапора активісти молодіжних патріотичних та волонтерських організацій.

Акція відбулась під егідою щорічного Вишиванкового фестивалю, що проходить в десятий раз на Приморському бульварі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цього року ми підняли наш 27-метровий Прапор, який на один метр довший, ніж торік, і символізує вік незалежної України", - зазначила один зі співорганізаторів урочистого дійства Наталія Мажарова.

Оркестр Військово-морських сил ЗС України та учасники акції виконали Гімн України.

Урочисті церемонії підняття Державного Прапора України відбулись також біля адмінбудівель Одеської облдержадміністрації та міськради, участь в яких взяли очільник ОДА Максим Степанов, голова облради Анатолій Урбанський та мер Одеси Геннадій Труханов, учасники бойових дій на сході України, активісти громадських організацій.

Флешмоб до Дня прапора України / Фото: Сергій Ляшонок, Укрінформ

Читайте також: Найбільший прапор і найвищий флагшток: у Дніпрі встановили два нацрекорди

Прапор, який військові моряки в урочистій обстановці підняли на флагшток перед будівлею ОДА, принесли діти волонтерів та учасників АТО. У почесній варті були військовослужбовці військових частин гарнізону.

У рамках Вишиванкового фестивалю на Приморському бульварі Одеси розгорнуто традиційний ярмарок народної творчості, де можна придбати вишиванки майстринь з різних регіонів України. Завтра на Потьомкінських сходах одесити і гості міста вибудують «Вишиванковий ланцюг», і запланована фіксація рекорду вишиванок в Одесі, а 25 серпня на Приморському бульварі відбудеться масовий диктант з української мови, учасники якого зможуть перевірити свої знання державної мови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-