На Житомирщині відкриють перший в Україні Дім ветерана - Зубко

На Житомирщині відкриють перший в Україні Дім ветерана - Зубко

Фото
Укрінформ
У жовтні, на День захисника України, на Житомирщині відкриють перший в країні Дім ветерана, який стане найсучаснішим багатопрофільним реабілітаційним, громадським та волонтерським центром.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на своїй сторінці у Facebook.

"Перший в Україні Дім ветерана, а також один із найкращих і найсучасніших Центрів реабілітації учасників АТО зі всієї країни вже на День захисника України відкриють на Житомирщині", - написав Зубко.

Він зазначив, що напередодні під час Міжнародного волонтерського та ветеранського форуму "Там, де ми - там Україна" проект презентував голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

"Проект створений командою волонтерів і ветеранів спільно з місцевою владою. Дім ветерана створюється на базі обласного Центру вертебрології і реабілітації, який реконструюється за кошти ДФРР та міського бюджету. Дім ветерана стане відкритою територією і комфортним простором для бійців, їх родин, ветеранів і волонтерів, де вони почуватимуться не як у медичному закладі, а як вдома", - поінформував Зубко.

Читайте також: В Україні вже створили 545 опорних шкіл - Зубко

Він додав, що Дім ветеранів працюватиме як хаб для діяльності організацій волонтерів та ветеранів.

Основними сервісами цього центру стануть медична та психологічна реабілітація, соціальна адаптація, юридичні консультації, професійна орієнтація. 

День захисника України відзначається 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. З 2015 року є державним святом і неробочим днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-