У Харкові відкриють представництво Асоціації міст-володарів Призу Європи

У Харкові відкриють представництво Асоціації міст-володарів Призу Європи

Укрінформ
Перше закордонне представництво Асоціації міст-володарів Призу Європи відкриють у Харкові.

Про це повідомив мер міста Альтьотінга (Німеччина) Герберт Хофауер в ході III Генеральної асамблеї Асоціації міст-володарів Призу Європи, яка відкрилася в Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Харків - головуюче місто в Асоціації. Він також стане першим закордонним містом, де буде відкрито офіційне постійне представництво Асоціації міст-володарів Призу Європи", - зазначив Хофауер.

За його словами, до Харкова ніхто з головуючих міст не намагався проявити цю ініціативу: "Ініціатива Харкова підтримана всіма містами Асоціації на Генеральній Асамблеї, що відбулася в Любліні". "Це серйозний успіх Харкова як міста, яке бере на себе певні зобов'язання перед європейським співтовариством. Завдяки Харкову, у нас є оновлений статут, положення про роботу Асоціації. Ми постараємося залучити європейські кошти для спільних проектів", - додав Хофауер.

Читайте також: Єдиної Європи не буде без України і вільної Росії - Волкер

Також повідомляється, що в ході харківської асамблеї в середу було підписано угоду з містом Астана (Казахстан) про розвиток співробітництва у сфері туризму. Документ передбачає навчання персоналу, обмін студентами, фахівцями, проведення спільних заходів, розміщення соціальної реклами. Фахівці з Астани також допоможуть створити в Харкові конвеншн-бюро - організацію, яка відає діловим туризмом.

Як розповіли в прес-службі Харківської міськради, у нинішній Генеральній асамблеї беруть участь більше 20-ти делегацій із 15 країн світу - Китаю, Кіпру, Грузії, Німеччини, Угорщини, Ізраїлю, Італії, Казахстану, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини, Кореї, Туреччини і США. У програмі - обговорення перспектив співпраці з Вишеградською четвіркою і роботи Асоціації міст-володарів Призу Європи, а також обмін корисними практиками.

Зокрема, делегація з Цинциннаті (США) - побратима Харкова протягом останніх 30-ти років - поділиться досвідом у сфері інклюзивної освіти.

Гості ознайомляться з роботою Регіонального центру послуг, відвідають Центральний парк культури і відпочинку і візьмуть участь у заходах з нагоди Дня міста та Дня Незалежності України.

Як повідомляв Укрінформ, Харків нагороджений Призом Європи за муніципальні досягнення в 2010 році. Це єдине місто України, який входить до Асоціації міст-володарів Призу Європи.

Фото: multikulti.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-