Працівниці поліції у Сумах загрожує строк за насильство щодо чоловіка напідпитку

Працівниці поліції у Сумах загрожує строк за насильство щодо чоловіка напідпитку

Укрінформ
Слідчими Служби безпеки України в Сумській області за процесуального керівництва прокуратури області завершено слідство у кримінальному провадженні щодо перевищення службових повноважень із застосуванням насильства працівником поліції.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

«Мова йде про резонансну подію, що відбулась 13 травня поточного року. Тоді патрульні поліцейські о 17 годині 40 хвилин отримали повідомлення про те, що біля будинку №10 по вул. Олександра Аніщенка в місті Суми на лавці лежить чоловік у нетверезому стані. Прибувши за вказаною адресою, інспектор роти батальйону Управління патрульної поліції в Сумській області застосувала до чоловіка, який не чинив опір, заходи фізичного впливу. Зокрема вона завдавала чоловікові удари ногою по правій гомілці, а також наступала взутою ногою на ступню потерпілого», - розповіла Науменко.

Відео цього ганебного вчинку співробітниці поліції виклали у мережу Інтернет небайдужі громадяни, і дії правоохоронця набули неабиякого резонансу.

Читайте також: Підозрюваному в нападі на поліцейських під Києвом "світить" до 5 років

Потерпілий, відповідно до висновків експерта, отримав легкі тілесні ушкодження.

За результатом слідства 26-річній жінці, яка на даний час вже звільнена з посади інспектора роти батальйону Управління патрульної поліції в Сумській області, повідомлено про підозру.

ЇЇ дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалось насильством) КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Вирішується питання про відкриття матеріалів для ознайомлення стороні захисту та направлення до суду обвинувального акта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-