Стрілянина біля мерії Харкова: поліція відкрила вже четверту справу

Стрілянина біля мерії Харкова: поліція відкрила вже четверту справу

Укрінформ
Четверте за рахунком кримінальне провадження - за фактом убивства дружини зловмисника, що напав на мерію Харкова в ніч на 20 серпня, відкрито поліцією.

Про це розповів на брифінгу начальник ГУ Нацполіції в Харківській області генерал поліції Олег Бех, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кримінальне провадження, відкрите за фактом убивства 42-річної дружини зловмисника, що напав на мерію в ніч на 20 серпня, - четверте за рахунком з моменту розслідування нічної стрільби в мерії", - зазначив Бех.

За його словами, досудове розслідування здійснюється за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України.

"Слідство напрацьовує нові версії, заплановано ряд слідчих дій, дані доручення співробітникам кримінальної поліції для встановлення усіх зв'язків потерпілої та її найближчого оточення", - додав Бех.

За його словами, призначено більше 10 експертиз: "У розслідуванні обставин того, що сталося, беруть участь більше 30 слідчих поліції, а також представники СБУ і прокуратури".

"Належить відповісти на низку запитань. Зокрема, у будинку подружжя у провулку Токаревському, що на Холодній горі, де напередодні увечері виявлено тіло убитої жінки, вилучено велику кількість вогнепальної зброї, патронів, а також верстат, на якому виготовлялися патрони. Верстат був професійний і стояв біля ліжка у спальні. Загибла знала про захоплення чоловіка роботою на цьому верстаті, але подружній обов’язок не дозволяв їй повідомити у правоохоронні органи", - пояснив Бех.

Читайте також: Поліція назвала ім’я харківського стрільця

За його словами, встановлено, що жінка погрожувала чоловікові розлученням, якщо він не перестане випивати: "Її смерть настала ще 19 серпня. На трупі виявлено ряд вогнепальних поранень. Три з них смертельні - в око, щелепу і шию. Є поранення рук, мабуть, вона закривалася руками, коли ці поранення наносилися".

"Після вбивства дружини 47-річний колишній військовослужбовець, а нині безробітний Олександр Поярков сховав зброю під одягом і пішки попрямував до центра Харкова, до будівлі мерії, причому дорогою поводився абсолютно спокійно, зброю не застосовував", - зазначив Бех.

За його словами, поліція працює над тим, щоб встановити усі обставини події.

Як повідомляв раніше Укрінформ, в ніч на 20 серпня невідомий чоловік влаштував стрільбу перед будівлею і в будівлі Харківської міськради. Він смертельно поранив поліцейського і важко поранив охоронця, а також стріляв у бік машини, що проїздила повз міськраду. Чоловіка було застрелено поліцейськими. Розслідування здійснюється за статтями, пов'язаними з умисним убивством, посяганням на життя правоохоронця і замахом на вбивство водія і пасажирів автомобіля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-