Поліція назвала ім’я харківського стрільця

Поліція назвала ім’я харківського стрільця

Укрінформ
Поліція встановила особи жінки, яку знайшли застреленою у приватному будинку в районі Холодної Гори у Харкові, та її чоловіка, якого підозрюють у її вбивстві та нападі на Харківську мерію.

Про це розповів на брифінгу начальник Головного управління Національної поліції Харківської області Олег Бех, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Встановлена особа потерпілої - Пояркова Наталія 1976 року народження, яка у вересні 2014 року одружилася з Поярковим Олександром, 1971 року народження", - йдеться у повідомленні.

До одруження мешкали разом близько дев'яти років. У обох були сини, які разом з Поярковими не проживали.

Згідно з результатами експертизи, жінку було застрелено 19 серпня. Судячи з характеру вогнепальних поранень (в ліве око, щелепу, шию, передпліччя), коли в неї стріляли, вона закривалася руками.

За версією слідства, Поярков під впливом алкоголю під час сварки застрелив свою дружину. Вилучені на місці злочину гільзи аналогічні знайденим після нападу на міськраду. Їх відправлять на експертизу, щоб встановити їх подібність із гільзами з місць інших правопорушень.

Бех заявив також, що нападник був упізнаний своїми родичами.

Вважають, що Поярков зі зброєю прийшов до будівлі Харківської міськради пішки. Рішення про напад на міськраду у злочинця виникло спонтанно, через алкогольне сп'яніння. Версії слідства про приналежність нападника до міської влади чи охорони не підтверджуються.

При цьому Бех зазначив, що в будинку було знайдено багато зброї, зокрема автомат з коліматорним прицілом, чотири пістолети, гвинтівка з оптичним прицілом Benjamin Regal, сім заряджених набоями магазинів та два порожніх, 230 набоїв калібру 9 мм тощо. Також знайдено верстат, на якому перероблялася і вироблялася зброя.

Поярков, за інформацією поліції, був військовослужбовцем, але в АТО участі не брав. З 90-х років працював слюсарем-рихтувальником, займався ремонтом автотранспорту. З кінця травня ніде не працював, зловживав спиртним і постійно перебував у депресії. За словами свідків, дружина погрожувала з ним розлучитися.

Читайте також: Харківський стрілець перед нападом на мерію вбив дружину – ЗМІ

Наразі правоохоронці вивчають коло його зв'язків, намагаючись установити, чому і звідки у нього було стільки зброї, а також чи не використовувалася вона в інших злочинах.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 20 серпня під час стрілянини в будівлі Харківської міськради важко поранено 48-річного охоронця і смертельно поранено 29-річного поліцейського, у якого залишилися дружина і дочка. Дві кулі потрапили поліцейському в незахищене місце, де бронежилет закріплюється з двох сторін.

Зловмисника було вбито поліцейськими.

Сім'ї загиблого поліцейського, повідомив народний депутат Антон Геращенко, буде виплачено компенсацію 1,3 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-