Щоденні пожежі у лісах Миколаївщини: поліція підозрює підпал

Щоденні пожежі у лісах Миколаївщини: поліція підозрює підпал

Укрінформ
Поліція розпочала досудове розслідування за фактом ряду пожеж у лісах на території Вознесенського району Миколаївської області. Підозрюють навмисний підпал.

Про це повідомила прес-служба ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

«На території Бузького лісництва щодня реєструються пожежі. Вже близько тижня Вознесенський район потерпає від щоденних пожеж хвойної підстилки та лісових насаджень на території ПрАТ «Микитівський гранітний кар’єр» та ДП «Вознесенське лісове господарство». Горить по декілька разів на добу на різних площах, фіксується одразу по декілька осередків», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за фактом пожеж Вознесенським відділом поліції розпочато досудове розслідування у формі досудового слідства за вчинення дій, які мають ознаки складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 194 Кримінального Кодексу України "Умисне знищення або пошкодження майна".

Читайте також: Пожежу в ландшафтному заказнику на Херсонщині гасили шість годин

На території лісового масиву протягом тижня зафіксовано 7 пожеж, 16 серпня – дві, 17 серпня знову зайнялась хвойна підстилка на території ПрАТ «Микитівський гранітний кар’єр». Площа найбільшої пожежі становила 10,3 га. До ліквідації залучалась техніка та особовий склад ГУ ДСНС України у Миколаївській області, ДП «Вознесенське лісове господарство», пожежний автомобіль, квадрокоптер, а також військові ВЧ А2734 та місцеві мешканці із шанцевим інструментом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-