Пожежу в ландшафтному заказнику на Херсонщині гасили шість годин

Пожежу в ландшафтному заказнику на Херсонщині гасили шість годин

Укрінформ
На Херсонщині у Горностаївському районі шість годин гасили низову лісову пожежу у ландшафтному заказнику "Каїрська балка", що виникла там через займання сухої трави і охопила площу майже 5 гектарів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у п'ятницю в Департаменті з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації.

"16 серпня у Горностаївському районі у Каїрській балці поблизу села Каїри на землях Горностаївського лісництва виникла низова лісова пожежа - о 13.10 там загорілась суха трава. На ліквідації займання були задіяні 5 пожежних машин та 22 особи від ДСНС, лісгоспу та місцевої об'єднаної територіальної громади. О 19.20 пожежа, яка охопила площу в 4,8 гектара, була ліквідована", - повідомили в департаменті.

За інформацією пожежно-рятувальної служби, у гасінні цієї пожежі разом із горностаївськими брали також участь рятувальники із сусіднього Каховського району, які прийшли на допомогу своїм колегам.

Читайте також: На Миколаївщині горять три гектари лісу

"Каїрська балка" — один з об'єктів природно-заповідного фонду Херсонської області, ландшафтний заказник місцевого значення. Створений він у 2001 році. Загальна його площа становить 665 гектарів. На території даного природно-заповідного об'єкту знаходяться типові та рідкісні степові біоценози та залишки байрачних і заплавних природних лісів з рідкісними видами рослин, грибів і тварин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-