Спроба самопідпалу учасника АТО: влада Луцька просить СБУ розібратися

Спроба самопідпалу учасника АТО: влада Луцька просить СБУ розібратися

Укрінформ
У Луцьку в ніч на четвер, 16 серпня, учасник АТО облився бензином і намагався підпалити себе на знак протесту проти рішення міської ради передати кошти з будівництва реабілітаційного центру для учасників війни на ремонт школи

У мерії стверджують, що його підбурили, і звертаються до правоохоронних органів.

Звернення секретаря міськради Григорія Пустовіта до СБУ, прокуратури і поліції розміщене сьогодні на сайті Луцької мерії.

"Цього тижня у місті відбулася резонансна подія. Пізно ввечері 15 серпня учасник добровольчого батальйону “Азов” погрожував здійснити спробу самопідпалу під стінами Луцької міської ради. Критичній ситуації вдалося запобігти. Проте мотивував він свій вчинок тим, що депутати міської ради зняли кошти з будівництва реабілітаційного центру для учасників АТО", - йдеться у зверненні.

У міськраді визнають, що під час засідання позачергової сесії міської ради депутати прийняли рішення про виділення коштів у сумі 7,2 млн грн на завершення ремонтних робіт та придбання обладнання для ЗЗСО №27 у 55-му мікрорайоні міста, аби 1 вересня відкрити цей навчальний заклад. Майже 5 млн грн, необхідних для введення школи в експлуатацію, було знято з реконструкції Центру первинної медико-санітарної допомоги під реабілітаційний центр для учасників бойових дій у зоні проведення АТО.

Однак в мерії обіцяють, що кошти за два місяці будуть повернуті. Стверджують, що на даний момент проектно-кошторисна документація на будівництво центру проходить стадію еспертизи, яка триватиме щонайменше до кінця вересня, а рішення зняти ці кошти попередньо узгоджено з керівництвом Волинської обласної ради та облдержадміністрації.

Читайте також: Самопідпал біля Міноборони міг бути здійснений з метою тиску на суд - командувач ССО

У міськраді запевняють, що про ці дії поінформували учасників АТО, присутніх на сесії міської ради, та детально роз'яснили процедру повернення коштів на будівництво центру реабілітації. І заявляють, що у ситуації із самопідпалом винні "окремі особи", які "здійснюють маніпулювання навколо цього питання, підбурюють учасників АТО до спроб самогубства, закликають до радикальних дій, використовуючи та спрямовуючи їх на неправомірні вчинки, та відстоюють таким чином свої політичні та інші інтереси".

Відтак Пустовіт звернувся до Управління Служби безпеки України у Волинській області, прокуратури Волинської області, Головного управління Національної поліції у області з проханням здійснити перевірку та виявити осіб, "які підбурюють учасників АТО до радикальних, неправомірних дій, підштовхують до спроби самогубства, маніпулюють їх свідомістю, ставлять під загрозу здоров'я і життя самих бійців та інших громадян".

Раніше місцеві ЗМІ повідомляли, що у четвер, 16 серпня, у Луцьку відбулася прес-конференція з приводу інциденту. У ній взяли участь ветерани АТО і психолог Олена Звєрєва, яка умовила бійця не підпалювати себе. За словами лікаря, 23-річний боєць ще після сесії міськради 13 серпня казав, що не всі доживуть до відкриття цього реабілітаційного центру, очевидно, маючи на увазі намір вчинити самогубство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-