Херсонські депутати назвали сморід у місті екокатастрофою

Херсонські депутати назвали сморід у місті екокатастрофою

Укрінформ
У Херсоні на позачерговій сесії міської ради, яка відбулася у четвер, сильний сморід на території міста, що тримається у повітрі вже тривалий час, назвали екологічною катастрофою.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми з вами маємо, як здається мені і нашим колегам-депутатам, екологічну катастрофу в нашому місті. Тому що цей сморід, запах, який навіть зараз присутній у місті, він просто не дає можливості нашим мешканцям спокійно почуватися у своєму місті... Можливо, це якась терористична акція була, і ми про це навіть не знаємо", - сказав у виступі на сесії депутат міської ради Руслан Рубан, оприлюднивши з даного питання відповідне депутатське звернення.

Як він зазначив, "ми в цьому нашому депутатському зверненні запросили керівників служб (Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, Державної екологічної інспекції в області та Головного управління Держпродспоживслужби в області - ред.), щоб вони прийшли і розповіли нам що зроблено, і щоб наші мешканці розуміли, що у нас відбулося у нашому місті".

Читайте також: Сморід у Херсоні: інспекція розпочала перевірку птахофабрики

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні громадяни протягом останнього часу скаржилися на сморід в усіх районах міста. 7 серпня 2018 року оперативною групою Головного управління ДСНС в Херсонській області було попередньо виявлено джерело забруднення у вигляді вивезених на поле неподалік Херсона відходів птахівництва (курячого посліду). Відходи було вивантажено на полі на площі довжиною майже кілометр. 

8 серпня, за дорученням голови облдержадміністрації, у зв'язку з численними скаргами мешканців міста Херсон, Департаментом екології та природних ресурсів ОДА було здійснено виїзд на місцеперебування виявлених відходів птахівництва. Можливою причиною неприємного запаху в місті були визначені несанкціоновані місця розміщення курячого посліду в необробленому стані, вивезеного з птахогосподарського підприємства "Агрохолдингу Авангард" у селищі Східне Білозерського району. Щодо даного факту порушення природоохоронного законодавства поліція відкрила кримінальне провадження.

Під час проведення позапланової перевірки птахогосподарства "Чорнобаївське" ПАТ "Агрохолдинг Авангард" було складено акт, припис, протокол про адміністративне правопорушення Закону України "Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною". Птахофабрику "Агрохолдингу Авангард" притягнуто до адміністративної відповідальності, а зазначений курячий послід повністю прибрано з території його незаконного складування.

14 серпня вже за ініціативи керівництва птахогосподарства "Чорнобаївське" ПАТ "Агрохолдинг Авангард" Державною екологічною інспекцією у Херсонській області за участі інших відповідних служб та громадськості було розпочато нову десятиденну позапланову перевірку даного підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-