Напад на Гандзюк: влада Херсона вирішили заслухати силовиків

Напад на Гандзюк: влада Херсона вирішили заслухати силовиків

Укрінформ
Депутати та керівництво Херсонської міської ради вирішили заслухати на найближчій сесії міськради звіт представників силових структур області щодо ходу розслідування нападу на радницю міського голови Катерину Гандзюк, а також на місцевих активістів та журналістів.

Відповідна інформація була оприлюднена у четвер на позачерговій сесії Херсонської міської ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У мене до Вас (до міського голови Володимира Миколаєнка - ред.) питання, більше як прохання від наших колег, щоб ми точно на наступній сесії заслухали звіт Національної поліції, прокуратури, СБУ щодо тих страшних подій, що сталися 31 липня в місті Херсоні. Всі ми бачимо, що громадськість по всій Україні наполягає, щоб ця справа швидше розслідувалась. Я закликаю, щоб ці представники правоохоронних органів були (на сесії міськради - ред.), і надали повний звіт про те, що вони напрацювали", - сказав у виступі на сесії депутат міської ради Євген Матковський.

У свою чергу, відповідаючи на дане звернення до нього, міський голова Володимир Миколаєнко повідомив, що він разом із секретарем міської ради Оленою Урсуленко вже направили запрошення очільнику поліції Херсонщини Артуру Мєрікову взяти участь у роботі сесії Херсонської міської ради, і поінформувати про розслідування нападів на Катерину Гандзюк, активістів та журналістів.

Читайте також: Свідка у справі нападу на Гандзюк викликали до прокуратури

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду будинку невідомий чоловік облив Катерину Гандзюк сірчаною кислотою. Поліція кваліфікувала цей напад як замах на вбивство. У жінки близько 30% опіків шкіри. Згодом Гандзюк перевели у лікарню Києва. Їй також надали держохорону. 

3 серпня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання підозрюваного у нападі на Гандзюк. 

Херсонський міський суд 6 серпня обрав для підозрюваного у нападі Миколи Новікова запобіжний захід у вигляді арешту. Пізніше поліція опублікувала фото ймовірного другого нападника на Гандзюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-