На Харківщині побудують онкоцентр за міжнародними стандартами

На Харківщині побудують онкоцентр за міжнародними стандартами

Укрінформ
У Харкові побудують новий онкоцентр, який відповідатиме міжнародним стандартам.

Про це заявила журналістам голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

"У Харківській області спостерігається зростання кількості онкозахворювань. Щороку додається від 2 до 2,5 тисяч людей до цього списку. Людей потрібно рятувати. Важливі два моменти. Перший – це якісна діагностика, яка прямо впливає на процес одужання. Другий - хороші умови лікування. Стан обласного онкологічного центру (він побудований близько 80 років тому - ред.) дуже поганий, на сьогодні він не витримує ніякої критики. Ми підтримуватимемо його: проводити ремонтні роботи і купувати нове устаткування, проте ситуацію потрібно міняти кардинально. Умови перебування пацієнтів і роботи лікарів мають відповідати всім міжнародним стандартам. Саме тому було вирішено про будівництво нового онкоцентру, який буде оснащений найсучаснішим устаткуванням", - зазначила Світлична.

За її словами, в питаннях будівництва керівництво області розраховує на власні сили і можливості обласного бюджету, які збільшилися завдяки фінансовій децентралізації: "Крім того, йде робота з Кабінетом міністрів України для отримання фінансування з держбюджету".

"Працюємо з урядовими і неурядовими міжнародними організаціями і посольствами, щоб залучити міжнародну технічну допомогу. Ми вже є в переговорах з Ізраїлем і Японією, а також ставимо це питання перед послами інших країн, які відвідують Харківську область", - додала Світлична.

За словами директора Харківського обласного центру онкології Дениса Скорого, в очікуванні будівництва нового онкоцентру обласне керівництво не забуває і про центр, що діє: "Триває ремонт покрівлі, створення нового блоку інтенсивної терапії, ремонт частини поліклінічних будівель і палат".

Читайте також: В Україні від раку молочної залози щогодини помирає одна жінка - Супрун

"Тільки з початку року онкоцентр отримав серію нового устаткування для реанімації і інтенсивної терапії, проведення складного наркозу тяжким онкологічним пацієнтам, моніторингу за тяжкими хворими. Також куплено мамограф і новий комплекс рентгенодіагностики. Всі закупівлі робляться з тим розрахунком, щоб згодом це устаткування перемістити в новий корпус. Нове устаткування дозволяє нам працювати в рамках міжнародних стандартів і надавати сучасну допомогу жителям Харківської області і пацієнтам з інших областей", - пояснює Скорий.

Наразі будівництво нового онкоцентру перебуває на етапі проектування і відведення землі: будівництво розпочнеться після завершення всіх юридичних процедур.

Як повідомляв Укрінформ, 8 червня на брифінгу в Харківській ОДА за участю заступників голови ОДА Михайла Черняка і Євгенія Шахненка прозвучало, що новий онкоцентр розміститься в зеленій зоні Харкова на вулиці Лісопарковій, де є розвинута інфраструктура, і займе площу в 25,5 тисяч кв. м.

В обласному онкоцентрі, що діє нині працює стаціонар на 500 ліжок, на диспансерному обліку – більше ніж 77 тис. хворих. У 2017 році тут пройшли лікування 18 тисяч пацієнтів, проведено 4000 операцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-