Стан хлопчика, якого забрали у батьків через виснаження, задовільний - Кіровоградська ОДА

Стан хлопчика, якого забрали у батьків через виснаження, задовільний - Кіровоградська ОДА

Укрінформ
Хлопчик з Новоукраїнки Кіровоградської області, якого забрали у батьків у стані виснаження, наразі перебуває у лікарні. Його стан задовільний, загрози життю немає.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила начальник відділу охорони материнства і дитинства та імунопрофілактики департаменту охорони здоров'я Кіровоградської ОДА Антоніна Кодрул. 

"Хлопчик перебуває на лікуванні в дитячій обласній лікарні у Кропивницькому. Стан дитини задовільний та стабільний, і його життю нічого не загрожує"', - зазначила Кодрул. 

Заступниця начальника служби у справах дітей Кіровоградської ОДА Світлана Живага підтвердила, що дитину забрали у батьків за рішенням суду.

Читайте також: В Україні з булінгом стикаються близько 70% дітей

"Від медичного закладу надійшла інформація, що в родині виховується четверо дітей. При відвідуванні сім'ї побачили, що дитина потребує медичної допомоги. Коли члени нашої комісії прийшли на обстеження, то власник будинку працівників до домоволодіння не пускав. Далі працівники звернулися до прокуратури. Суд дозволив зайти до приміщення і госпіталізувати дитину. Коли потрапили до будинку, то побачили, що дитина потребує негайного медичного втручання. Її госпіталізували", — розповіла Живага.

За її словами, після обстеження та висновку лікарів виконавчий комітет Новоукраїнки вирішуватиме подальшу долю дитини та розгляне питання про позбавлення батьківських прав. Буде прийняте рішення в інтересах дитини, зазначила чиновниця.

"Наразі розпочато кримінальне провадження за ст. 166 Кримінального кодексу України - "Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною". Проводиться досудове слідство", — прокоментувала речниця ГУПН в Кіровоградській області Віталіна Бевзенко.

Про ситуацію в Новоукраїнці місцеві ЗМІ вперше повідомили 13 серпня. За їхньою інформацією, чотирирічний хлопчик, якого госпіталізували минулого тижня, замість нормальних для його віку 15-16 кг важив лише 7 кг. Досі родина не стояла на обліку, бо сигналів про неналежне виконання батьківських обов’язків не надходило. Крім хлопчика, у сім'ї є ще троє доньок – 2008, 2012 і 2017 років народження. Ті, за словами медиків, були візуально у задовільному стані. Батько хлопчика, місцевий депутат, стверджує, що дитину годували нормально, а її виснажений стан - наслідок невідомої хвороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-