Хлор для знезараження використовують понад 150 водоканалів - Мінрегіон

Хлор для знезараження використовують понад 150 водоканалів - Мінрегіон

Укрінформ
В Україні більше 150 підприємств з централізованого водопостачання та водовідведення обласного значення використовують рідкий хлор для знезараження води.

Про це повідомляє Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ у відповідь на запит Укрінформу.

"Більше 150 підприємств обласного підпорядкування у своїй діяльності використовують для знезараження води рідкий хлор. Водночас підприємства водопровідно-каналізаційного господарства Волинської області для знезараження питної води замість рідкого хлору використовують гіпохлорит натрію власного виробництва", - зазначають у Мінрегіоні.

Повідомляється також, що на території України господарську діяльність із централізованого водопостачання та водовідведення, яка підлягає ліцензуванню відповідно до закону України "Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення", здійснює 2610 підприємств.

В Україні єдиним виробником та основним постачальником рідкого хлору для знезараження питної води є підприємство АТ "Дніпроазот".

Читайте також: Зубко розказав, як вирішують "хлорну проблему"

Як повідомляв Укрінформ, у середині червня підприємство "Дніпроазот", що є виробником рідкого хлору, який використовують для знезараження питної води, попередило, що припиняє поставки та зупиняє виробництво рідкого хлору. Через це на підприємствах галузі водопровідно-каналізаційного господарства України виникла складна ситуація з подальшим знезараженням питної води.

20 липня віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив, що виробництво рідкого хлору в Україні відновлено і паралельно його імпортують із Румунії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-