Пожежа у

Пожежа у "Вікторії": суд над інспекторами ДСНС відклали до 30 серпня

Укрінформ
Київський райсуд Одеси оголосив перерву до 30 серпня у слуханнях кримінальної справи, відкритої за звинуваченням у службовому недбальстві інспекторів ДСНС, що призвело до пожежі та загибелі трьох дітей у таборі "Вікторія".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

 "З урахуванням заявленого клопотання адвокатом родин, потерпілих від пожежі у дитячому закладі "Вікторія", щодо відшкодування збитків і накладення арешту на розрахунковий рахунок Одеського облуправління ДСНС для відшкодування заподіяної шкоди підсудними Дяченком та Бондарем, суд виніс ухвалу - залучити до слухання справи як цивільного відповідача управління ДСНС  в Одеській області і відкласти розгляд по суті до 30 серпня", - озвучив рішення суддя Галій.

Адвокат потерпілих родин під час пожежі в таборі "Вікторія" Тетяна Сягровець виклала свою позицію в рамках цивільного позову про залучення до відповідальності за службове недбальство як колишніх рятувальників Дяченка та Бондаря, так і Одеського облуправління ДСНС, назвавши у клопотанні до суду загальний обсяг заподіяної шкоди в 9 мільйонів 300 тисяч  гривень.

Читайте також: Суд продовжив на 60 діб арешт екс-директора табору "Вікторія"

 Захисник Сягровець нагадала учасникам судового засідання, що рятувальники Київського райвідділу Одеського облуправління ДСНС Дяченко і Бондар виявили порушення протипожежної безпеки у таборі "Вікторії", але не було вжито необхідних заходів відповідальними посадовцями для призупинення роботи дитячого закладу і відвернення загибелі дітей.

 Як повідомлялося, Київський райсуд Одеси спершу розглядав дві кримінальні справи за обвинуваченням у службовому недбальстві очільника райвіділу ДСНС Дяченка та провідного інспектора цього відділу Бондаря, а згодом суддя Галій, який розглядав провадження, задовольнив клопотання потерпілих родин про об'єднання проваджень, відкритих за ознаками ч. 2 ст. 367 (службове недбальство) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-