ГПУ не каратиме прокурорів зі

ГПУ не каратиме прокурорів зі "справи Кернеса"

Укрінформ
Керівництво ГПУ вирішило не карати двох прокурорів, які представляли сторону обвинувачення під час розгляду справи мера Харкова Геннадія Кернеса у полтавському суді.

Про це повідомив у Facebook речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

"Керівництво Генеральної прокуратури України не буде карати двох прокурорів, через начебто відсутність яких на засіданнях по справі Г.Кернеса Київський районний суд м.Полтави закрив кримінальне провадження", - написав він.

За словами Лисенка, обидва правоохоронця своєчасно повідомили суд та своє керівництво про перебування на лікарняному через хворобу. "Відповідні медичні довідки були належно оформлені та надані. Тому підстав для накладення дисциплінарного стягнення на прокурорів немає", - зазначив речник ГПУ.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня заступник генпрокурора Анжела Стрижевська заявила, що прокуратура порушила відносно судді Київського райсуду Полтави Андрія Антонова кримінальну справу за ч. 2 ст. 375 ККУ (постановлення суддею завідомо неправосудного рішення, що спричинило тяжкі наслідки).

Читайте також: Рада суддів вважає неприпустимим порушення справи проти "судді Кернеса"

Того дня суддя Антонов після місячного перебування в дорадчій кімнаті ухвалив закрити кримінальне провадження відносно міського голови Харкова Геннадія Кернеса.

2 березня 2015 року міському голові Харкова і двом його охоронцям повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Їх звинуватили у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двом активістам євромайдану - Сергію Ряполову і Олександру Кутяніну 25 січня 2014 року.

Кернес і його охоронці не визнали вини в пред'явлених їм звинуваченнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-