Під Харковом скажений кіт покусав трьох дітей

Під Харковом скажений кіт покусав трьох дітей

Укрінформ
Діагноз "сказ" встановили у бездомного кота, який покусав трьох дітей у селищі Пересічна Дергачівського району на Харківщині.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в Харківському обласному лабораторному центрі.

"12 серпня спеціалісти лабораторного центру виявили сказ у бездомного кота, який знаходився в селищі Пересічна Дергачівського району і завдав ушкоджень трьом дітям", - зазначили в центрі.

За інформацією центру, перший випадок укусу дитини під час спроби погладити цього кота зареєстрований 7 серпня.

"Під час проведення обходів по дворах виявлено ще двох дітей, які за аналогічних обставин того самого дня постраждали від цього кота", - додали в центрі.

Постраждалих, пояснили в центрі, госпіталізували в Харківську обласну дитячу клінічну лікарню № 1: "Медики проводять пацієнтам курс профілактичних щеплень проти сказу. Стан дітей задовільний".

Читайте також: До Миколаєва приїхали міжнародні зоозахисники - допомогти безпритульним собакам

"У середовищі перебування хворої тварини - її ізолювали й умертвили - проводяться протиепідемічні і протиепізоотичні заходи", - розповіли в центрі.

Як стало відомо, на 13 серпня в Харківській області зареєстровано 67 випадків сказу тварин: у 35 кішок, 20 собак, 7 лисиць, 1 куниці і 4 корів. Цього року від укусів хворих тварин постраждали 128 жителів регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-