На Полтавщині розповіли про цьогорічний

На Полтавщині розповіли про цьогорічний "урожай" равликів

Укрінформ
П'ятдесят тонн равликів планують зібрати цьогоріч у фермерському господарстві “Равлик-2016“, розташованому на Полтавщині. Продукцію відправляють іншим фермерам, в ресторани, магазини та фармацевтичні компанії.

Про це кореспонденту Укрінформу сказав засновник фермерського господарства Сергій Данилейко.

“Я шукав ідею для стартапу. Якось потрапив на равликову ферму, після цього два роки вивчав ринок та готувався до нового бізнесу. Сам бізнес зареєстрував у 2016 році. Ми займаємося вирощуванням африканських та середземноморських равликів. Починали з однієї тонни. Цього року плануємо зібрати на наших плантаціях 50 тонн молюсків”, - каже Данилейко.

Більшу частину «урожаю» поки що розбирають на маточники. Також фермер має домовленість із фармакологічними компаніями на закупівлю слизу (використовується у косметології та фармацевтиці).

"Але насамперед равлики — корисний делікатес. Ukrainian Snail Holding виробляє філе, продає равликів живими, готує напівфабрикати: равлики по-бургундськи, по-каталонськи, по-азіатськи, з білими грибами тощо", - перераховує Данилейко.

Підприємець переконаний, що вирощування равликів — дуже перспективний бізнес. Адже рентабельність такого бізнесу може досягати 90 відсотків. Окупність становить 5-6 місяців — саме за такий час молюск досягає зрілості. Це означає, що протягом всього одного сезону, тобто від весни до осені, можна отримати продукцію, яка відповідає усім вимогам споживачів.

Равликова ферма займає два гектари землі. Є приміщення для розмноження та інкубації яєць, кувети з новонародженими равликами, теплиця для їх попереднього відгодовування та поля, де вони остаточно набирають вагу.

Читайте також: На Прикарпатті запрацювала ферма з вирощування равликів

Наразі Данилейко думає про закордонних споживачів, адже у Європі, наприклад, споживають більше ніж 150 тисяч тонн равликів у рік. Однак для цього потрібні великі партії продукції, тому підприємець шукає однодумців для спільного експортування.

А ще Ukrainian Snail Holding продає франшизу і консультує фермерів-початківців. По франшизі Данилейко вже працює 30 ферм. А його компанія увійшла в 100 найкращих українських брендів.

Фото: ush.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-