У МОН назвали лідера з освоєння держсубвенції на нову українську школу

У МОН назвали лідера з освоєння держсубвенції на нову українську школу

Укрінформ
Сумська область є лідером в Україні з освоєння державної субвенції на нову українську школу.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила радник міністра освіти і науки України Іванна Кобернік.

„Як ви всі знаєте, держава (Кабінет міністрів за ініціативою МОН) ще в квітні виділила 1 мільярд гривень на новий освітній простір для Нової початкової школи. Області витратили ці кошти дуже нерівномірно, є лідери, а є відверті аутсайдери, в яких кошти просто лежать на рахунках, замість бути потраченими на покращення умов навчання наймолодших школярів. Бо за роки безгрошів’я місцеві влади розучилися витрачати кошти. Як ви думаєте, яка область є лідером з освоєння державної субвенції на Нову українську школу? Багатий Київ? Благополучні промислові регіони? Ніколи не вгадаєте. Найбільше коштів розподілила і витратила лише одна область – тиха, непримітна, непомічена раніше в лідерах Сумська”, - написала Коберник.

Коментуючи цей пост, директор Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації Вікторія Гробова зазначила, що готуватись до успішної реалізації реформи область почала ще з осені минулого року, а результати не змусили себе чекати завдяки консолідації зусиль на регіональному та місцевому рівнях.

Читайте також: На Харківщині зросла кількість дітей, які навчатимуться в інклюзивних класах

„З державної субвенції нам перепало 25 мільйонів 224,8 тисяч гривень. Загалом наша область вже освоїла 36 мільйонів 430,9 тисяч гривень – це кошти держсубвенції та додаткового співфінансування міст, районів та ОТГ. Вдалося це завдяки тому, що місцеві бюджети пішли назустріч реформі, і органи місцевого самоврядування оперативно виділили додаткові кошти для співфінансування. Область закупила дидактичних матеріалів на суму понад 10 мільйонів гривень; меблів - на таку ж суму; комп’ютерного обладнання - на 5 мільйонів 45 тисяч гривень”, – зазначила посадовець.

За її словами, коли тільки була прийнята урядова постанова щодо виділення субвенції, ще до проведення сесії обласної ради на місця було доведено, скільки коштів на нову школу треба додатково виділити з місцевих бюджетів.

„І як тільки пройшла сесія, вже у травні місцеві бюджети практично всі виділили співфінансування”, - зазначила Гробова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-