На Херсонщині паспортизовані лише 15% полігонів ТПВ та сміттєзвалищ

На Херсонщині паспортизовані лише 15% полігонів ТПВ та сміттєзвалищ

Укрінформ
На Херсонщині, із наявних у регіоні 187-ми офіційно діючих полігонів твердих побутових відходів (ТПВ) та сміттєзвалищ, паспортизовані на сьогодні лише 29, або трохи більше 15% від їх загальної кількості.

Про це повідомило у четвер Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

"В Херсонській області всього налічується 187 полігонів ТПВ та сміттєзвалищ. На 120 полігонів ТПВ та сміттєзвалищ (64%) оформлені державні акти на право постійного користування земельними ділянками. Паспорти на полігони ТПВ (сміттєзвалища) наявні у 29 (15%)", - повідомила Держпродспоживслужба області.

Як зазначають у відомстві, деякі з полігонів та сміттєзвалищ області не мають також і необхідної 500-метрової санітарно-захисної зони до межі житлової забудови. Зокрема, цієї вимоги не дотримуються у місті Нова Каховка та Нижньосірогозькому районі.

Читайте також: На Житомирщині знову знайшли 120 тонн сміття з львівськими чеками

Проблемою для Херсонщини є і стихійні сміттєзвалища. Зокрема, в першому півріччі 2018 року в регіоні було виявлено та ліквідовано 153 стихійних сміттєзвалища.

Наявний у Херсоні полігон твердих побутових відходів, який є найбільшим в області, практично вже вичерпав встановлені для нього термін експлуатації та обсяги накопичення відходів, і підлягав закриттю ще у 2007 році. Однак його експлуатацію продовжили, з огляду на відсутність у міста нового сміттєзвалища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-