На Дніпропетровщині посилюватимуть правову спроможність громад

На Дніпропетровщині посилюватимуть правову спроможність громад

Децентралізація
Укрінформ
Дніпропетровський Центр розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС) спільно з правовим центром “Правокатор” розпочали цикл семінарів для підвищення правової компетенції представників тергромад.

Про це повідомляє портал “Децентралізація”.

“Об’єднані територіальні громади надіслали нам 114 запитань, серед яких на перший план вийшли питання здійснення органами місцевого самоврядування регуляторних та нотаріальних дій, земельні та комунальні відносини, організація кадрового діловодства, а також організація діяльності органів управління в усіх сферах, що стали для них первинними завданнями”, - зазначила керівник Дніпропетровського ЦРМС Олена Тертишна, додавши, що для старту проекту спочатку треба було узагальнити першочергові запити, які потребують роз’яснення.  

Усі ці питання розбили на тематичні блоки: перший блок присвячений реєстрації громад, регуляторній політиці, нотаріальним послугам. В рамках першого заходу експерти Дніпропетровського ЦРМС Андрій Мужевський та Ольга Кірєєва розкрили питання організації робочого процесу в новоутворених громадах та правового регулюванні місцевих фінансів.

Наступні семінари будуть присвячені правовому забезпеченню земельних відносин та управлінню об’єктами комунальної власності.

Читайте також: У чотирьох ОТГ Житомирщини відкриють сучасні ЦНАПи

З представниками громад працюватимуть фахівці центру “Правокатор”, представники юстиції та державної регуляторної служби.

“Основна мета правових клубів “Правокатор” – підвищення правової спроможності громад, зменшення відстані між органами влади та суміжними інституціями та громадами, навчання та підвищення правової культури населення,  створення експертного середовища щодо правових питань,  а також полегшення доступу до правосуддя в Україні”, - повідомила керівниця правового клубу “Правокатор” Яніна Тарасова.

Фото Європейський Діалог

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-