У Харкові перенесли суд над нянею, яка била дівчинку з ДЦП

У Харкові перенесли суд над нянею, яка била дівчинку з ДЦП

Укрінформ
Дзержинський райсуд Харкова у справі няні, яка била 14-річну дівчинку з діагнозом ДЦП, переніс засідання: новий адвокат няні попросив час для ознайомлення з матеріалами справи.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в прес-службі прокуратури Харківської області.

"Призначене на сьогодні засідання, де планувалося озвучити обвинувальний акт, не відбулося. У 46-річної обвинуваченої - новий адвокат, який попросив час, щоб ознайомитися зі справою", - зазначили в прес-службі.

Чергове засідання суду, додали в прес-службі, призначене на 16 серпня.

Як повідомляв Укрінформ, 8 травня 46-річна няня Світлана Савченко, яка обвинувачується у систематичному побитті 14-річної дівчинки з діагнозом ДЦП, уперше з'явилася перед судом. На суді вона ховала очі під темними окулярами, ні з ким не спілкувалася. Суд перенесли через нез'явлення постраждалої дитини і представника соціальної служби.

За словами матері, колишня няня не вибачилася за побиття дівчинки і пояснила те, що відбувалося поганим настроєм. Як вона сказала матері, "я її била, але ж не вбила".

Читайте також: Харківську няню можуть посадити на п'ять років за катування дитини з ДЦП

Двома місяцями раніше мати дівчинки, яка помітила синці на тілі доньки, встановила в кімнаті приховану відеокамеру і зафіксувала, що дівчинку систематично б'є наймана няня.

Прокуратура спочатку кваліфікувала дії няні як заподіяння легких тілесних ушкоджень. Але судмедексперти зафіксували на тілі дівчинки більш як сотню слідів ударів, і до суду справу передали за статтею, пов'язаною з катуванням. Закон передбачає для винного до п'яти років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-