У Харкові завершили розслідування щодо банди грабіжників

У Харкові завершили розслідування щодо банди грабіжників

Укрінформ
Поліція завершила досудове розслідування діяльності організованої злочинної групи, яка з метою грабежу нападала на заможних жителів Харкова і області.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у відділі комунікацій ГУ Нацполіціі в Харківській області.

"Відділ слідчого управління поліцейського главку під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області завершив досудове розслідування щодо членів організованої злочинної групи, організатором якої є громадянин Азербайджану, раніше неодноразово судимий за корисливі злочини на території країн СНД. До складу угруповання входили громадяни Вірменії і України. Майже півроку зловмисники займалися розбійними нападами на жителів міста Харкова і області", - зазначили у відділі.

Під час проведення досудового розслідування, додали у відділі, встановлено, що бандити підшукували своїх жертв серед забезпечених громадян.

"Злодії ретельно готувалися до нападів: відстежували розпорядок дня постраждалих, перевіряли наявність матеріальних цінностей. Під час вчинення злочинів вони били господарів квартир, зв'язували, погрожували зброєю або застосуванням гарячої праски. В результаті погроз і залякувань люди віддавали бандитам гроші і цінності", - пояснили у відділі.

Читайте також: Контррозвідники СБУ впіймали бойовика банди «Призрак»

Всім членам організованої злочинної групи, сказали у відділі, повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 185 (крадіжка), ч.3 4 ст. 187 (розбій), ч. 4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України з санкцією позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

"Для членів банди обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - наголосили у відділі.

Як стало відомо, з метою відшкодування збитків на майно підозрюваних накладено арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-