Контррозвідники СБУ впіймали бойовика банди «Призрак»

Контррозвідники СБУ впіймали бойовика банди «Призрак»

Укрінформ
Військові контррозвідники СБУ зі складу Об’єднаних сил викрили та затримали бойовика батальйону «Призрак».

Про це йдеться у повідомленні ООС.

"Поліцейські батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Херсон» спільно зі співробітниками військової контррозвідки СБУ зі складу Об’єднаних сил затримали громадянина України, який з 2014 року перебував у розшуку за фактом участі у діяльності непередбаченого законом збройного формування так званої ЛНР. У процесі досудового розслідування військові контррозвідники СБУ встановили, що в 2014 році затриманий, піддавшись російській пропаганді, вступив до терористичної організації «ЛНР», а саме батальйону «Призрак», яким керував терорист Мозговий", - йдеться у повідомленні.

39-річний уродженець Сєвєродонецька ніс службу на захопленій терористами території «Лисичанського склозаводу «Пролетарій». Не отримавши обіцяної пропагандистами «русского мира» матеріальної вигоди та з початком активних дій Збройних Сил України зі звільнення українських міст від проросійських бандформувань, бойовик самовільно залишив службу та переховувався від правосуддя, оселившись у родичів на Луганщині – на мирній території України.

31 липня 2018 року слідчі Лисичанського ВП ГУ НП в Луганській області затриманому оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 260 Кримінального кодексу України – «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань».

Читайте також: СБУ викрила "телефонних терористів" у різних регіонах України

У ході здійснення досудового слідства він свою вину визнав. Матеріали справи скеровано до суду.

Об’єднані сили продовжують цілеспрямовані заходи, спрямовані на викриття учасників та посібників терористичних організацій так званих ЛНР/ДНР та притягнення їх до відповідальності, йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-