На Сумщині відкриють п'ять ЦНАПів за підтримки програми

На Сумщині відкриють п'ять ЦНАПів за підтримки програми "U-LEAD з Європою”

Децентралізація
Укрінформ
У Сумській області 5 об'єднаних територіальних громад отримають допомогу Програми „U-LEAD з Європою” у створенні та модернізації центрів надання адміністративних послуг.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив директор Сумського Центру розвитку місцевого самоврядування Олександр Хоруженко.

„Сучасні центри надання адміністративних послуг за підтримки міжнародних донорів будуть побудовані в Боромлянській, Зноб-Новгородській, Кролевецькій та Тростянецькій ОТГ, а також у місті Ромни. Із них – один міськрайонний ЦНАП (Кролевецька ОТГ) і чотири звичайні”, - зазначив Хоруженко.

За його словами, ці ОТГ в регіоні увійшли до числа 150 громад з 22 областей України, заявки яких на участь у першому раунді Фазі впровадження були відібрані конкурсною комісією. Експерти Програми відвідали 149 громад,115 з яких підтвердили спроможність створити належний ЦНАП у партнерстві з Програмою.

Читайте також: На Сумщині додатково створили понад 200 навчальних місць для дошкільнят

В рамках першого раунду буде створено 86 (72%) звичайних ЦНАП, 24 (20%) міськрайонних, 6 (5%) мобільних ЦНАП, 4 (3%) ЦНАП в рамках міжмуніципального співробітництва.

Наразі для цих 115 громад затверджується Технічне завдання – індивідуальний документ з максимально детальним описом всіх аспектів створення ЦНАП.

Як повідомлялося, до 31 серпня триває прийом заявок на участь у другому раунді отримання допомоги на створення та модернізацію ЦНАП, брати участь в Програмі можуть громади з усіх областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-