Синоптики сказали, коли з України піде літо

Синоптики сказали, коли з України піде літо

Укрінформ
За даними Гідрометцентру на українців чекає ще до півтора місяця літньої погоди.

Про це повідомила начальник відділу агрометеорології Гідрометцентру України Тетяна Адаменко під час прес-конференції в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Літо в нас закінчується за кліматичними показниками в середині вересня. У південних областях навіть наприкінці вересня. Тому що літо - це той період, який обмежується середньодобовими температурами вище 15 градусів. Так що ми будемо мати ще місяць-півтора літа, яке буде, можливо, найтриваліше за багато років", - зазначила Адаменко.

За її словами, зараз спостерігається "більш-менш спокійна" синоптична ситуація.

Читайте також: Рекордна спека насувається на Європу

"До середини місяця ми будемо перебувати під впливом області підвищеного атмосферного тиску, тобто антициклонного. І лише в окремі дні будуть проходити дощі. Але це будуть невеликі дощі в західних, північних і, можливо, в центральних областях. Південь, південний схід і схід будуть перебувати в сухому стані", - повідомила Адаменко.

При цьому, наголосила вона, не варто очікувати на надвисоку температуру повітря.

Так, за її словами, у західних областях України уже 6-8 серпня температура знизиться до комфортних позначок +20-25, на решті території - до +26-28. Водночас на півдні України температура буде - +31-35.

Адаменко наголошує, що "такий характер погоди утримається до середини місяця", а 13-15 серпня можливі несильні дощі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-