Шахтарям Львіввугілля виплатили 70% зарплати за червень

Шахтарям Львіввугілля виплатили 70% зарплати за червень

Укрінформ
На Львівщині на зарплату гірникам надійшли кошти у сумі 25 млн грн, що дозволило погасити 70% заборгованості за червень.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«2 серпня на рахунки ДП «Львіввугілля» надійшли кошти у сумі 25 млн грн. Весь фінансовий ресурс скерували на виплату заробітної плати гірникам. Відтак, як інформують у департаменті паливно-енергетичного комплексу ЛОДА, гірникам вже виплатили 70 відсотків зарплати за червень», - йдеться в інформації.

Як зазначили у прес-службі, 1 серпня в ДП «Львіввугілля» відбулося виїзне засідання з розгляду проблемних питань роботи підприємств вугільної галузі області. Серед учасників заходу - перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, керівники ДП «Львіввугілля», вугільних шахт, підприємств енергетичної галузі області, профспілок.

У рамках засідання перший заступник голови Львівської ОДА відзначив збільшення поставок вугілля ДП «Львіввугілля» на Добротвірську ТЕС (у липні відвантажено 42 тис. тонн проти 33,7 тис. тонн у червні), а також запропонував звернутися до народних депутатів України від Львівщини з проханням ініціювати створення депутатської комісії, яка б вивчила ситуацію щодо невиплати коштів, зароблених ДП «Львіввугілля» за відвантажене паливо.

Читайте також: На Львівщині ввели в експлуатацію нову вугільну лаву

Як повідомлялося, 3 липня понад 50 гірників ДП "Львівугілля" перекрили міжнародну трасу Левів - Рава-Руська, вимагаючи виплати заробітної плати. Вже 5 липня Мінфін виділив кошти - 324 млн грн, і Міненерговугілля розподілило їх відповідно до рішення уряду. Очікувалося, що вони надійдуть на вуглевидобувні підприємства ще в п'ятницю, 6 липня.

20 червня на засіданні уряду Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив профільним відомствам напрацювати рішення щодо погашення заборгованості з  виплати зарплати шахтарям, а також повідомив, що ініціюватиме перевірку всієї державної вугільної галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-