Лідер одеського Руху заявляє, що на нього вже тричі нападали

Лідер одеського Руху заявляє, що на нього вже тричі нападали

Укрінформ
Але жоден з них правоохоронці не розкрили й не притягли зловмисників до відповідальності.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні, 2 серпня, я звернувся з заявою до правоохоронців із третьою упродовж півроку заявою про напади й погрози на мою адресу. Відповідні кримінальні провадження розпочаті слідчими Приморського відділу поліції Одеси та облуправління Служби безпеки України. Причому поліції надано докази у вигляді відеофіксації злочину. Однак провадження не розслідується", - зазначив Кузаконь.

За його словами, інше провадження про замах зареєстровано 5 місяців тому в облуправлінні СБУ. Але, на думку активіста, теж не розслідується.

Читайте також: Одеські активісти Руху просять надати їм держохорону

Лідер міськорганізації НРУ додав, що у четвер редактор видання "Громадське слідство" Григорій Козьма прибув до його місця проживання, щоб разом вирушити з передмістя до одеського офісу. Коли обидва сіли в салон машини, невідомий зловмисник направив на великій швидкості вантажівку для лобового зіткнення з їхнім легковиком. Причому зловмисник вистрибнув з кабіни вантажівки на ходу і зник з місця події на мопеді, власник якого чекав його неподалік.

За фактом умисного наїзду вантажівки на легкову машину журналіста Козьми, що стояла на узбіччі вулиці Світлої у Червоному хуторі (Овідіопольський район Одещини), відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 115 через ст. 15 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Як заявив власник легковика Козьма, навіть коли сталось лобове зіткнення, він припускав, що у вантажівки могли відмовити гальма. Та коли водій вантажівки вистрибнув на ходу зі своєї машини й побіг у напрямку чоловіка з мопедом, стало зрозуміло, що справа не в гальмах. Після цього "вийняв пристрій для відстрілу гумових куль, подивився, чи нема близько дітей, і зробив два постріли".

Протягом останніх років в Одесі сталася низка зухвалих нападів на громадських активістів і журналістів. Зокрема, були жорстоко побиті активістки Світлана Підпала та Аліна Радченко, скоєно напад на журналіста Костянтина Гречаного, завдано поранень Віталію Устименку та Сергію Стерненку. Однак обвинувальних актів досі немає: кримінальні провадження не розглянуті судами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-