ВРП залишила в силі покарання для полтавської судді Гольник

ВРП залишила в силі покарання для полтавської судді Гольник

Укрінформ
ВРП залишила без змін рішення своєї Третьої Дисциплінарної палати від 23 травня 2018 року про притягнення до дисциплінарної відповідальності судді Октябрського районного суду міста Полтави Лариси Гольник.

Відповідне рішення ВРП ухвалила на засіданні в четвер повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вища рада правосуддя, розглянувши скаргу судді Октябрського районного суду міста Полтави Гольник Лариси Леонідівни, ухвалила залишити без змін рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 23 травня 2018 року, і, відповідно, відмовити у задоволенні клопотання про допит свідка», - оголосив голова ВРП Ігор Бенедисюк.

Гольник просила визнати відсутність у її діях дисциплінарного проступку та в цій частині закрити дисциплінарну справу.

Натомість стосовно судді Октябрського районного суду м. Полтави Струкова О.М. просила застосувати дисциплінарне стягнення у виді звільнення з посади.

Як повідомляв Укрінформ, 23 травня 2018 року ВРП ухвалила рішення притягнути до дисциплінарної відповідальності суддів Олександра Струкова та Ларису Гольник. Згідно з цим рішення, ВРП ухвалила щодо судді Гольник застосувати дисциплінарне стягнення у виді догани з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді протягом одного місяця, а щодо судді Струкова - у вигляді суворої догани з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді протягом трьох місяців.

Читайте також: ВРП позбавила мантії столичну суддю за арешти активістів Євромайдану

Як повідомлялося, суддя Гольник відома, зокрема, тим, що у 2014 році вела справу про корупцію стосовно міського голови Полтави Олександра Мамая. Через деякий час суддя звернулася до правоохоронних органів із заявою про те, що мер намагався підкупити її через посередника. У відповідь Мамай заявив, що Гольник сама вимагала хабара, після чого суддя взяла самовідвід.

У листопаді 2017 року невідомі в масках і з кийками побили Гольник та її чоловіка Ігоря Гавриленка. Причиною побиття суддя називає її антикорупційну діяльність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-