У Карпатах після сильних дощів річки руйнують мости, дамби і дороги

У Карпатах після сильних дощів річки руйнують мости, дамби і дороги

Укрінформ
В Івано-Франківській області, у гірських районах, після сильних дощів піднялась вода в річках Черемош та Прут, що спричинило руйнування доріг, мостів, дамб та підтоплення будинків.

Про це повідомляє управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

«01.08.2018 р., за інформацією НВ НС Косівської РДА, внаслідок сильної зливи та підняття рівня води в р. Черемош, Рибниця в Косівському районі на автодорозі загального користування державного значення Р-62 Криворівня - Чернівці в с. Великий Рожин пошкоджено автомобільний міст; дощовими потоками пошкоджено покриття автодоріг загального користування місцевого значення Розтоки - Великий Рожин та Розтоки — Барвінків”, - йдеться у повідомленні.

Крім того, внаслідок сильних поривів вітру та проливних дощів на кордоні Заболотів - Хлібичин (Борщівська с/р) Снятинського району в р. Прут піднявся рівень води на 2,5-2,8 м, що призвело до повного руйнування укосу дамби протяжністю 100 м. Станом на 10.00 01.08.2018 р. гребінь на дамбі повністю був відсутній (зруйнований ). Ймовірність прориву дамби, що може призвести до затоплення селища Заболотів, становить 85%, додали в ОДА.

Читайте також: Зсуви грунту перекрили дороги у Карпатах

Водночас, зсув грунту спостерігається на місцевій дорозі біля міста Косів, де вже підтоплені 7 господарств. Ще 100 присадибних ділянок та близько 30 житлових будинків підтоплені у селищі Старі Кути. В  селищі Кути лівий берег Черемоша протяжністю 750 м повністю зруйнувала вода, зазначили . Пошкодженим залишається автомобільний міст на автодорозі загального користування місцевого значення Яблунів-Делятин,  на автодорозі  місцевого значення Яблунів-Космач зруйновано трубний переїзд в село Люча.

Фото: www.firtka.if.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-