У Конотопі зірвалося ще одне засідання міськради - депутати не прийшли

У Конотопі зірвалося ще одне засідання міськради - депутати не прийшли

Укрінформ
Заплановане на вечірній час 1 серпня засідання Конотопської міськради на Сумщині не відбулося.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У сесійній залі, де мали розглядатися проект бюджету на 2018 рік та програми до нього, з 36 депутатів були присутніми тільки 10.

Інформації про чергове засідання сесії наразі немає.

Читайте також: Конотопська бійка: мер каже, що все було не так, як на поліцейському відео

Як повідомлялося, 26 липня під час засідання 26 сесії Конотопської міськради виник конфлікт між прибічниками діючого мера Артема Семеніхіна та його опонентами. Частина депутатського корпусу в малій залі міськради розглянула питання про дострокове припинення повноважень міського голови. З 36 депутатів 23 проголосували за відставку мера міста. Для прийняття позитивного рішення не вистачило лише одного голосу.

Після цього у сесійну залу забігли з вулиці молоді чоловіки і розпочалася бійка, в результаті чого постраждало 11 правоохоронців та 9 цивільних осіб, в тому числі депутат і журналіст.

У відділ поліції для з’ясування обставин було доставлено 49 осіб. Це чоловіки віком від 17 до 34 років, переважна більшість яких із міста Суми. Згодом 45 осіб відпустили, а 4, яким оголосили підозру у скоєнні правопорушення,  залишили у слідчому ізоляторі, а згодом мірою запобіжного заходу обрали цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета.

Всі четверо - жителі міста Суми, двом з яких 22 роки, ще двом - по 23 роки.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч.3 ст.296 (хуліганство, пов'язане з опором представникам влади) та ч.2 ст.345 (умисне заподіяння працівникам правоохоронних органів побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цими працівниками службових обов'язків) КК України.

Підозрюваним за згаданими статтями загрожує до 5 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-