Справу Гандзюк перекваліфікували на більш жорстку статтю

Справу Гандзюк перекваліфікували на більш жорстку статтю

Укрінформ
Справу Катерини Гандзюк - радниці херсонського мера, яку вчора облили концентрованою сірчаною кислотою, - знову перекваліфікували. 

Тепер поліція розслідує напад як замах на вбивство, вчинене з особливою жорстокістю. Про це йшлося на брифінгу заступника начальника поліції області Миколи Вербицького та начальника Херсонського міського відділу поліції Олександра Говоруна, повідомляє прес-служба обласного ГУ НП.

"У зв’язку з отриманням висновку про ступінь тяжкості отриманих тілесних ушкоджень та їх небезпечності для життя на даний час злочин кваліфіковано за ст.15, п.4 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство, вчинене з особливою жорстокістю)", - йдеться у повідомленні.

Вербицький озвучив версію про те, що злочинець міг бути не один: можливо, у нього були спільники, які чекали в автомобілі і допомогли зникнути з місця вчинення злочину.

Також правоохоронці повідомили, що з метою встановлення свідків та очевидців події проведено загальне відпрацювання місця події, мікрорайону Таврійський, побудинковий та поквартирний обхід. На теперішній час опитали жителів 250 квартир 10 будинків, які розташовані в районі вчинення злочину. Крім цього відпрацьовуються торгівельні заклади, підприємста та організації для встановлення камер відеоспостереження. На даний час зі встановлених 14 відеокамер, з 10 вже знята інформація. Відео з однієї з камер з особою підозрюваного, який втікав після вчинення злочину, одразу розповсюджували у засобах масової інформації. По прикметах були орієнтовані екіпажи патрульної поліції, поліції охорони та інші.

Наразі слідством розглядається декілька версій події, у т.ч. що злочин скоєний у зв’язку зі службовою діяльністю потерпілої, у зв’язку з активною громадською позицією потерпілої та можливі конфліктні ситуації.

Читайте також: Активістку у Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою - адвокат

За словами Вербицького, на даний час допитати потерпілу не вдалося, але поліція готова спілкуватися з нею у будь-який зручний для неї час.

Водночас товариш Гандзюк, журналіст Сергій Нікітенко написав у Facebook, що Катерина проти проведення поліцією брифінгів та прес-конференцій, оскільки саме силовиків вважає винуватцями нападу на неї.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 31 липня в Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міської ради, відому громадську активістку Катерину Гандзюк. Постраждалу з опіками 30% тіла доставили у реанімацію. Її стан оцінюють як стабільно важкий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-