Активістку у Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою - адвокат

Активістку у Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою - адвокат

Укрінформ
Експертиза встановила, що херсонську активістку і співробітницю мерії Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою.

Про це повідомив адвокат Масі Найєм на своїй сторінці у Facebook.

"Лише зараз встановили, що облили Катю концентрованою сірчаною кислотою", - написав він.

Крім того, правозахисник зазначив, що, якби експертизу провели одразу, то можна було б встановити, чи є вона промисловим прекурсором, чи кустарно виготовлена. Це, на його думку, допомогло б знайти виконавця.

"Це не було зроблено за збігом різного роду обставин. Одне з них - для проведення експертизи треба постанова суду", - написав Найєм.

Читайте також: Слідство розглядає кілька версій нападу на херсонську активістку

Раніше він повідомляв, що справа про напад на Гандзюк зареєстрована в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за статтею 121 ч.2 Кримінального кодексу (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що носить характер особливих страждань, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або вчинене за замовленням) і за ст. 296 (хуліганство).

На цей момент, за його даними, опитали ряд свідків. Також поліція подала клопотання на проведення експертизи речових доказів (рукавички).

Як повідомляв Укрінформ, вранці 31 липня в Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міської ради, відому громадську активістку Катерину Гандзюк. Постраждалу з опіками 30% тіла доставили у реанімацію. Її стан оцінюють як стабільно важкий.

Фото: oleshki.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-