Мінрегіон затвердив проекти будівництва перших 310 сільських амбулаторій

Мінрегіон затвердив проекти будівництва перших 310 сільських амбулаторій

Укрінформ
У сільській місцевості 15 регіонів Україні побудують 310 сучасних амбулаторій, перший пул проектів вже затверджено наказом Мінрегіону.

Про це заявив у віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляється на Урядовому порталі.

«Ми рухаємося чіткою маршрутною картою з впровадження ініціативи Президента України Петра Порошенка з розвитку якісної медицини у сільській місцевості. Амбулаторії будуватимуться в рамках нової мережі первинної медичної допомоги по всій території України. Нова мережа первинки була сформована відповідно до методики, розробленої Мінрегіоном спільно з МОЗ, та передбачає будівництво 505 нових амбулаторій. Для будівництва ми розробили й затвердили нові технічні вимоги до проектів амбулаторій з класом енергоефективності, а також перелік необхідного медичного обладнання (в тому числі й телемедичного) для закладів первинки. Передбачили впровадження в амбулаторіях телемедицини», - наголосив Зубко.

Серед переліку затверджених проектів - амбулаторії моно-практики з 1 або 2 лікарями без житла (102 об’єкти) та з житлом (104 об’єкти). Заклади групової практики на 3-4 лікарі (94) та на 5-7 лікарів (10).

У першому пулі проектів - Волинська, Донецька, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька та Черкаська області.

Читайте також: Дніпро першим в Україні запровадив медичне страхування педагогів

«Ми не зупиняємось. Працюємо над критеріями для закупівлі транспорту для первинки. Наша мета – якісна, сучасна, доступна сільська медицина на всій території України», — зазначив урядовець.

Як повідомлялося, за ініціативи Президента Петра Порошенка парламент проголосував за закон щодо розвитку первинної допомоги у сільській місцевості. Імплементація цього закону полягає не тільки у запровадженні сучасних підходів до приміщень і медичного обладнання, а в першу чергу – новітніх методів, телемедицини, які можуть записувати дані, передавати їх на вторинний рівень і отримувати дуже швидку консультацію від фахових лікарів з вузькопрофільних питань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-