Поліція обіцяє жорстку реакцію на провокації під час паломництва хасидів до Умані

Поліція обіцяє жорстку реакцію на провокації під час паломництва хасидів до Умані

Укрінформ
Правоохоронці вже розпочали підготовку до забезпечення порядку під час щорічного паломництва хасидів до Умані з нагоди святкування Рош-Га-Шана.

Про це йшлося на зустрічі керівництва МВС і Нацполіції  з делегацією Держави Ізраїль, повідомляє прес-служба МВС.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий зазначив, що безпекові заходи триватимуть від прибуття перших паломників й до повного завершення заходів.

За його словами, до процесу активно долучатимуться ізраїльські правоохоронці.

«Ми маємо створити спільну робочу групу, до якої увійдуть й ізраїльські поліцейські. Це значно підвищить ефективність нашої роботи, зокрема у напрямку обміну оперативною інформацією. Для цього також буде розгорнутий ситуаційний центр», - додав перший заступник міністра.

Він зазначив, що до роботи на місця заходу залучатимуться патрульні поліцейські, групи тактико-оперативного реагування, кінологи та вибухотехніки.

Перший заступник голови Нацполіції - начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін підкреслив, що правоохоронці врахують досвід попередніх років.

«Як показує наш досвід, злочинні організації, що організовують провокації під час заходу, не антисемітські. Їх головне завдання – дискредитація української поліції. Всі спроби провокацій отримають жорстку реакцію», - сказав він.

Заступник голови Нацполіції - керівник патрульної поліції Олександр Фацевич повідомив, що підготовка до забезпечення порядку під час паломництва вже розпочалася, і велика увага приділятиметься місцям прибуття паломників, маршрутам пересування та місцю проведення заходу.

Начальник Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Ігор Бабич сказав, що територія проведення заходу буде повністю пішохідною, і для доступу до неї треба буде отримати перепустку.

Читайте також: Уманські комунальники планують заробити додатковий мільйон "на хасидах"

Глава Департаменту з надзвичайних ситуацій ізраїльської поліції Рафаель Коен сказав, що 20 поліцейських офіцерів прибудуть для допомоги для місця проведення заходу.

«Вони залишатимуться до повного завершення заходів, щоб переконатися, що все пройшло без інцидентів», - зазначив він.

Як повідомлялося, цьогоріч Рош Гашана святкують з 9 по 11 вересня. Очікується прибуття понад 30 тисяч паломників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-