Авдіївка відзначає річницю визволення від бойовиків

Авдіївка відзначає річницю визволення від бойовиків

Укрінформ
Місто Авдіївка відзначає 30 липня день визволення від терористів, проросійських військових формувань.

Про це повідомили в департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

«Авдіївка відзначає День визволення від проросійських військових формувань. 30 липня чотири роки тому військовослужбовці 2-ї батальйонно-тактичної групи 93-ї окремої гвардійської механізованої бригади разом з бійцями Правого сектору звільнили місто Авдіївку Донецької області, яке утримувалося військовими формуваннями, підконтрольними Російській Федерації з квітня 2014 року», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що Авдіївка є частиною донецько-макіївської агломерації, і позиції навколо неї дозволяють контролювати північні околиці Донецька і Ясинуватої, південні околиці Горлівки, а також швидкісну трасу М04 Донецьк — Горлівка. Окрім тактичної важливості міста, у ньому також працює один з найбільших коксохімічних заводів у Європі — Авдіївський коксохімічний завод.

Читайте також: Бойовики сім разів за добу обстріляли Кримське, п’ять - Лебединське

Доклавши всіх сил військовики провели блискучу визвольну операцію, повернувши місто під контроль української влади, і хоча ворог і вів щільний вогонь, обійшлося без втрат.

В ОДА підкреслили, що сьогодні звільнене місто намагається жити мирним життям в унісон з іншими містами області, залишаючись однією з найгарячіших точок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-