Найпоширеніші порушення: як перевізники Житомирщини

Найпоширеніші порушення: як перевізники Житомирщини "заробляють" на пасажирах

Укрінформ
 У Житомирській області фахівці Укртрансбезпеки за добу перевірили у двох районах 28 транспортних засобів, виявивши 12 випадків порушень.

Серед найпоширеніших порушень - нелегальні перевезення та відсутність необхідних документів, повідомляє Управління Укртрансбезпеки у Житомирській області.

«За добу в Чуднівському та Романівському районах працівниками Управління перевірено 28 транспортних засобів, задіяних на пасажирських перевезеннях, виявлено 12 порушень, складено 7 актів про порушення законодавства про автомобільний транспорт під час виконання перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом та 1 протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 164 КУпАП», - йдеться у повідомленні.

Типові порушення, зафіксовані фахівцями у пасажирських транспортних засобах, це встановлення додаткових місць для сидіння, тріщини на склі та відсутність вогнегасників.

Особлива увага приділяється виявленню нелегальних пасажирських перевезень. Так, у смт Романів зафіксовано три випадки нерегулярних пасажирських перевезень без відповідних дозвільних документів, у тому числі в напрямку м. Києва.

Крім того, встановлено та задокументовано факт нелегальних перевезень в межах району автобусом ПАЗ без документів на маршрут, а також з простроченими протоколом перевірки технічного стану та полісом обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. До того ж, водій вказаного автобуса не проходив передрейсовий медичний огляд перед виїздом на маршрут.

Читайте також: Гройсман наполягає на негайних заходах для зменшення аварій на дорогах

У відомстві зазначають, що несумлінні перевізники просто не заїжджають на автостанції, коли там працюють інспектори Управління.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-