Поліція на Буковині зупинила міжнародний канал торгівлі людьми

Поліція на Буковині зупинила міжнародний канал торгівлі людьми

Укрінформ
У Чернівецькій області викрили міжнародний канал торгівлі людьми, а його організатора, який вербував українських дівчат для заняття проституцією та порнобізнесом в Італії, затримали та помістили до СІЗО.

Про це повідомляють у прес-службі ГУНП в Чернівецькій області.

«Жертвами сексуальної експлуатації стали дівчата з Чернівецької, Тернопільської та Івано-Франківської областей», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, поліція викрила організатора торгівлі людьми, ним виявився 28-річний уродженець Прикарпаття, котрий уже давно проживав в Італії.

Читайте також: На Житомирщині грабіжники катували праскою родину депутата

Через соціальні мережі чоловік підшуковував молодих дівчат із малозабезпечених сімей. Зважаючи на скрутне матеріальне становище своїх жертв, зловмисник пропонував їм роботу в Італії з високою зарплатнею та хорошими умовами праці. Через посередників чоловік виготовляв дівчатам усі необхідні документи для виїзду за кордон і навіть переказував по 500 євро, щоб увійти в довіру. А коли дівчата приїжджали до Італії, зустрічав їх і передавав третім особам для участі у порнобізнесі.

Читайте також: У Києві викрили онлайн порностудію

Як повідомляється, поліції вдалося перекрити канал торгівлі людьми та попередити виїзд з України чотирьох дівчат. Крім цього, працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП в Чернівецькій області встановили інших постраждалих, котрих було втягнуто у заняття проституцією на території Італії.

Усім жертвам злочинної діяльності надано матеріальну та психологічну допомогу.

Як повідомили у поліції, у серпні минулого року організатора каналу торгівлі людьми оголошено у міжнародний розшук. У лютому поточного року до буковинської поліції надійшла інформація з Інтерполу про те, що розшукуваний злочинець перебуває в італійському місті Казерта.

Читайте також: Кіберполіція затримала чоловіка, який знімав порно з 8-місячною донькою

Спільними зусиллями працівників правоохоронних органів України та Італії торговця дівчатами було екстрадовано до України. 24 липня працівники обласного відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, затримали злочинця в міжнародному аеропорту «Бориспіль» та доставили до Чернівців. Затриманому вже оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-