Медреформа: у Калуші пояснили, як виник скандал з деклараціями, і обіцяють виправитися

Медреформа: у Калуші пояснили, як виник скандал з деклараціями, і обіцяють виправитися

Укрінформ
Медичний центр у Калуші пояснив невідповідності в укладених з пацієнтами деклараціях, тим, що реформу починали за старими зразками, затвердженими МОЗ.

Центр первинної медико-санітарної допомоги Калуша Івано-Франківської області, якому Національна служба здоров'я України призупинила фінансування за липень через виявлені порушення під час оформлення декларацій, розпочинає оформляти їх з підтвердженням даних пацієнта через СМС.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив головний лікар Калуського центру Михайло Гаврилишин.

«З завтрашнього дня ми починаємо працювати по СМС. З людьми, які прийдуть, будемо підписувати декларації через СМС-повідомлення», - зазначив Гаврилишин.

За його словами, Нацслужба здоров’я другий день поспіль проводить тут перевірку. Невідповідність у деяких деклараціях, стверджує головний лікар, сталася через те, що Калуський Центр розпочав медичну реформу з січня, за формою декларації, розміщеної на сайті МОЗ, яка має бути дійсною до 2020 року. Втім, у березні в дію вступила постанова, яка регулює порядок створення декларацій, що й стало причиною непорозуміння.

«Працівники НСЗУ переконались, що фальсифікації немає. Питання було в тому, що в нас є база і програма, яка дозволяє усі декларації, підписані з пацієнтами до березня, перенести в електронну систему. Є первинні документи і всі їх сканкопії. Я не знаю, що ще може бути краще для підтвердження доброї волі людини про факт укладення декларації людини з лікарем. ... Люди самі до нас прийшли і сканували оригінали своїх паспортів і свідоцтв про народження», - запевняє Гаврилишин.

Читайте також: Декларацію з лікарем скоротили до одного аркуша

Як повідомлялося, Національна служба здоров'я України призупинила фінансування за липень для Центру первинної медико-санітарної допомоги міста Калуш через виявлені порушення під час оформлення декларацій.

Голова Нацслужби здоров'я Олег Петренко повідомив написав на своїй сторінці у Facebook,  що заклад вносив в систему декларації не підтвердженої форми, заповненої від руки. Так, 44 тисячі декларацій були підтверджені документами, що посвідчують особу, без верифікації через мобільний телефон, хоча це найбільш зручний і поширений спосіб.

Лише після того, як декларації будуть укладені у передбачений законом спосіб, ЦПМСД міста Калуш зможе отримати оплату за деклараціями.

Наразі в Калуському міському Центрі первинної медико-санітарної допомоги працює 50 лікарів та 50 медичних сестер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-