Декларацію з лікарем скоротили до одного аркуша

Декларацію з лікарем скоротили до одного аркуша

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я України удосконалило Порядок подання декларацій при виборі лікаря.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

«За час існування кампанії з вибору лікаря виникла необхідність удосконалити Порядок подання декларацій», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, перелік інформації, що вноситься до декларації, скоротився. Відтепер декларація буде на одному аркуші - це зекономить час пацієнтів та лікаря на її заповнення, наголошують у відомстві.

Крім того, у декларації тепер не потрібно зазначати зареєстроване місце проживання пацієнта, оскільки пацієнт обирає лікаря незалежно від місця прописки.

Читайте також: Перші гроші за пацієнтів вже пішли до "первинки" - голова Нацслужби здоров'я

Уточнене також положення декларації щодо ознайомлення пацієнта з його правами як суб'єкта персональних даних. Відтепер пацієнт своїм підписом підтверджує добровільний вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу, і достовірність наданих даних. Також пацієнт засвідчує, що йому відомі його права відповідно до закону України «Про захист персональних даних», та мету збирання та обробки персональних даних, зазначених у декларації.

Як повідомляв Укрінформ, в країні триває загальнонаціональна кампанія "Лікар для кожної сім'ї". Станом на кінець червня кількість українців, які уклали декларацію з лікарем первинної ланки, становила 10 мільйонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-