На Рівненщині вигорів острів-ботанічна пам’ятка природи

На Рівненщині вигорів острів-ботанічна пам’ятка природи

Фото
Укрінформ
Ботанічна пам’ятка природи місцевого значення – острів у заплаві річки Усті біля села Городок на Рівненщині, де гніздяться птахи та ростуть червонокнижні рослини, горів у ніч на неділю.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС в області.

«21 липня о 22:16 на лінію «101» надійшло повідомлення про загоряння чагарників та очерету на відкритій території поблизу села Городок Рівненського району", - йдеться у повідомленні.

За даними ДСНС, площа загоряння становила приблизно 0,4 га, загрози поширення полум’я на житлові будинки громадян не було. "Складність гасіння полягала в тому, що суха рослинність горіла в болотистій місцевості, де практично відсутні шляхи під’їзду автомобільної техніки", - зазначається в інформації.

Також повідомляється, що під ранок рятувальники ліквідували пожежу.

Водночас, у соцмережі мешканка Городка Ганна повідомила, що острів, який фактично у центрі села, підпалюють щороку. Місяць тому він також горів, але шкоди було не так багато, як на цей раз. Цього разу на ньому вигоріло майже все.

Місцеві жителі стверджують, що цієї ночі неодноразово телефонували рятувальникам, але пожежники приїхали не одразу.

Максим Старенький із прес-служби ДСНС в області на такі звинувачення зазначив: «Ми зателефонували до керівництва сільради і нам повідомили, що немає потреби виїздити. Коли викликів побільшало, наші підрозділи виїхали і ліквідували пожежу».

Читайте також: На півдні України оголосили надзвичайну пожежну небезпеку

Причини та наслідки пожежі з’ясовуються.

На острові гніздяться багато птахів, зокрема чаплі, лебеді, качки. Також ростуть рідкісні та малопоширені види рослин — цибуля круглоголова, оман мечолистий, осока притиснута, осока повисла. Виявлена велика популяція Пальчатокорінника м'ясочервоного, біля підніжжя схилу зростає Пальчатокорінник Фукса (обидва види занесені до Червоної книги України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-