Зубко розказав, як вирішують

Зубко розказав, як вирішують "хлорну проблему"

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко заявив, що виробництво рідкого хлору відновлено і паралельно його імпортують із Румунії.

Про це віце-прем'єр-міністр написав у Facebook.

"Виробництво рідкого хлору відновлено. Паралельно йдуть поставки хлору з Румунії. Ще у 2015-2016 роках Укази Президента України Петро Порошенко, одним з яких було уведено в дію рішення РНБО "Про Стратегію національної безпеки України", а іншим - рішення РНБО "Про удосконалення заходів забезпечення захисту об’єктів критичної інфраструктури", чітко встановили функції, повноваження та відповідальність у сфері захисту критичної інфраструктури. Ці питання стали основними при вирішенні ситуації з постачанням рідкого хлору", - поінформував він.

Зубко додав, що триває робота  над інструментами, які унеможливлять будь-який вплив на системи забезпечення життєдіяльності. 

"Сьогодні під час засідання комісії ДСНС України було розглянуто питання відповідальності керівників органів місцевого самоврядування і керівників приватних та комунальних підприємств за ефективну і безперебійну роботу критичної інфраструктури. Також під головуванням Прем'єр-міністра України  Володимира Гройсмана були прийняті рішення щодо зменшення негативних наслідків розгортання критичних сценаріїв", - написав Зубко.

Він подякував Президенту України Петру Порошенку, який оперативно дав доручення Міністерству закордонних справ України та посольствам щодо пошуку взаємодії з іноземними виробниками, а також усім, хто негайно включився в роботу: першому  віце-прем’єр-міністр України Степану Кубіву, Міністерству економічного розвитку і торгівлі України, Антимонопольному комітету  України та Асоціації "Укрводоканалекологія".

Читайте також: Дніпроазот підняв ціну на хлор у 5 разів: комунальники кажуть - тарифи на воду зростуть

Як повідомляв Укрінформ, усередині червня «Дніпроазот», що є виробником рідкого хлору, який використовують для знезараження питної води, попередив, що він припиняє поставки та зупиняє виробництво рідкого хлору. У цьому  зв’язку на підприємствах галузі водопровідно-каналізаційного господарства України виникла складна ситуація з подальшим знезараженням питної води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-