МОЗ назвало причину масового отруєння у таборі

МОЗ назвало причину масового отруєння у таборі "Орлятко"

Укрінформ
Донецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я встановив причину спалаху гострої кишкової інфекції у дитячому таборі "Орлятко".

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

"Сьогодні Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України встановив причину спалаху гострої кишкової інфекції у дитячому таборі "Орлятко" Донецької області, що стався 16-17 липня 2018 року. У 18 із 94 хворих підтверджено діагноз “гостра дизентерія Зонне", збудниками якої є шигели дизентерії Зонне (Shigella sonnei)", - йдеться у повідомленні.

У МОЗ зазначили, що хворі перебувають під постійним медичним наглядом та отримують необхідне лікування, на даний час їх стан задовільний.

Також підкреслюється, що в ході комплексного санітарно-епідеміологічного розслідування були виявлені численні порушення санітарного законодавства.

Наказом директора позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку "Орлятко" діяльність закладу "Орлятко" припинена. За фактом порушення санітарно-епідеміологічних вимог відкрито кримінальне провадження за ст. 325 ч.1 Кримінального кодексу України.

Читайте також: Отруєння у таборі "Орлятко": кількість постраждалих зросла до 94

Дизентерія - це інфекційне захворювання, яке передається від людини до людини. Порушення правил особистої гігієни та вимог санітарного законодавства призводить до серйозних наслідків у вигляді порушення здоров’я громадян (у цьому випадку - дітей) та соціального напруження в громадах.

Як повідомлялося, в Лиманському районі Донецької області в дитячому центрі оздоровлення і відпочинку "Орлятко" 16 липня 60 дітей відчули погіршення здоров'я, нудоту, у них підвищилася температура. Було прийнято рішення про їх госпіталізацію.

Станом на 19 липня кількість госпіталізованих із цього табору до медичних закладів зросло до 94 осіб.

Всього в таборі відпочивали 134 дитини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-