МОЗ призначив в.о. ректора Одеського медуніверситету

МОЗ призначив в.о. ректора Одеського медуніверситету

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я призначило в.о. ректора Одеського медуніверситету - професора цього вишу Костянтина Аймедова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я ознайомився з наказом по міністерству про призначення на посаду виконувача обов'язків ректора, але поки що не відбулася відповідна процедура призначення в рамках самого вишу - представлення колективу. Сподіваюсь, що найближчим часом наявні розбіжності в інтерпретації виданих наказів по відомству та вишу буде належним чином усунуто", - зазначив професор вишу Аймедов.

Між тим, стало відомо, що екс-ректор Запорожан, який несподівано захворів, звернувся з позовом до Печерського райсуду Києва з оскарженням наказу МОЗ, згідно з яким його звільнено з посади і призначено виконувачем обов'язків ректора Аймедова.

"У пообідню пору 17 липня Запорожан відчув недомагання і видав свій наказ про призначення проректора з науково-педагогічної роботи Юрія Бажора в.о. ректора на час перебування на лікарняному", - повідомила журналістам адвокат Запорожана - Катерина Кармазіна.

Читайте також: Супрун звільнила ректора Одеського медуніверситету за саботаж

За її словами, відповідний документ про те, що перебуває на лікарняному, Запорожан надіслав на адресу МОЗ.

Однак очільник відділу аудиту та аналітики МОЗ Мельниченко факт його отримання відомством не підтвердила.

Варто зазначити, що у квітні ректора Запорожана наказом МОЗ було відсторонено від виконання службових обов'язків. Однак пізніше суд поновив його на посаді.

17 липня його звільнено з посади "за грубе порушення трудових обов'язків", зазначено в наказі МОЗ. У документі також вказано, що підставою для звільнення став "недопуск до проведення комісійної перевірки дотримання статуту та умов контракту ректором Валерієм Запорожаном".

Як повідомлялося, об 11 год. 15 хв. 18 листопада до поліції Одеси надійшло анонімне повідомлення про те, що корпус ректорату Одеського національного медичного університету на вулиці Ольгіївській заміновано. Однак поліція не виявила вибухонебезпечних речовин чи пристроїв. Роботу навчального закладу поновлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-