Супрун звільнила ректора Одеського медуніверситету за саботаж

Супрун звільнила ректора Одеського медуніверситету за саботаж

Укрінформ
В. о. глави МОЗ Уляна Супрун звільнила ректора Одеського національного медуніверситету Валерія Запорожана за порушення статуту та умов контракту.

Виконувати обов'язки ректора доручено Костянтину Аймедову - завкафедри цього вишу, доктору медичних наук, повідомили кореспонденту Укрінформу в МОЗ.

"Звільнити з посади Валерія Запорожана 17 липня за грубе порушення трудових обов'язків, відповідно до пункту 6.2 контракту №609 від 27 вересня 2011 року", - зазначається в наказі відомства.

У документі також вказано, що підставою для звільнення став "недопуск до проведення комісійної перевірки дотримання статуту та умов контракту ректором Валерієм Запорожаном".

Читайте також: Суд закрив справу про "корупцію" ректора Одеського медуніверситету

Керівництво МОЗ призначило у липні комісійну перевірку у виші, ректору належало, згідно з наказом по відомству, забезпечити відповідні умови для роботи комісії та надавати необхідні матеріали для проведення перевірки. Але Запорожан не допустив проведення перевірки. Такі дії ректора було кваліфіковано, як "відвертий саботаж" і унеможливлення "роботи комісії".

Як повідомлялося, у квітні ректора Запорожана наказом по МОЗ було відсторонено від виконання службових обов'язків. Однак пізніше суд поновив його на посаді.

Фото: dumsaya.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-