В Україні відкрили першу центральну диспетчерську, що

В Україні відкрили першу центральну диспетчерську, що "бачить" всі "швидкі"

Фото
Укрінформ
У Чернігові сьогодні урочисто відкрили центральну диспетчерську обласного центру екстреної медичної допомоги, яка прийматиме виклики з усієї області.

Про це повідомила прес-служба Чернігівської міської ради.

"Відтепер усі виклики "швидкої з усієї Чернігівщини надходитимуть у єдиний центр. Сьогодні, 18 липня, у Чернігові урочисто відкрили центральну оперативну диспетчерську Чернігівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф", - ідеться у повідомленні.

За словами голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча, диспетчерську обладнано коштом Державного фонду регіонального розвитку, наданими на умовах співфінансування з обласного бюджету. Всього на проект виділено понад 10 млн грн.

Куліч зазначив, що диспетчерська, яка охоплює цілу область, є першою в Україні. В інших регіонах аналогічні служби покривають тільки обласний центр та його район.

Центральна диспетчерська у Чернігові працюватиме цілодобово. Вона контролюватиме й координуватиме рух машин швидкої допомоги, які обладнані GPS-системами. До кінця року службу дооснастять радіозв’язком.

У новій диспетчерській сьогодні 10 робочих місць. Кожен працівник має середню медичну освіту. За добу вони можуть прийняти 700-800 викликів, а взимку взагалі до 1000.

Читайте також: Пансіонат для літніх людей. Комфортне життя цілком можливе...

За інформацією прес-служби ОДА, на сьогодні до центральної диспетчерської підключені сім районів області, міста Чернігів, Прилуки та Новгород-Сіверський. До кінця року, пообіцяв Куліч, вона охопить усі без винятку райони області.

Разом з головою ОДА диспетчерську відкривали голова обласної ради Ігор Вдовенко та міський голова Чернігова Владислав Атрошенко.

Фото: chernigiv-rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-