Москаль поскаржився Гройсману на Укрзалізницю, що “блокує” ремонт доріг

Москаль поскаржився Гройсману на Укрзалізницю, що “блокує” ремонт доріг

Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль звернувся до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана через призупинення ремонту доріг області після буцімто блокування Укрзалізницею відправки вагонів зі щебнем.

Про це Москаль повідомив на своєму офіційному сайті.

“На Закарпатті «з милості» Укрзалізниці, яка входить до Мінінфраструктури, повністю заблоковані поставки щебеню та інших матеріалів, необхідних для виготовлення асфальту. Все через те, що Укрзалізниця заборонила відправляти на Закарпаття криті вагони, напіввагони, цементовози і всі види вантажних вагонів, які можна використовувати для перевезення щебеню та інших сипучих матеріалів для виготовлення асфальту. У результаті зараз усі асфальтні заводи області знаходяться на межі зупинки”, - заявляє Москаль.

Читайте також: Москаль заявляє про зупинку всіх асфальтних заводів на Закарпатті

За його інформацією, на залізничній станції «Коростень» стоять 52 завантажені для Закарпаття вагони, на станції «Гайворон» – 50 вагонів, на станції «Ушиця» – 30 вагонів, на станції «Шепетівка» – 5 вагонів. І це далеко не все. У Житомирській області вже півтора місяці заблоковані 30 вагонів із щебнем румунської фірми «ТРАМЕКО», яка ремонтує дороги на Закарпатті. На станції «Клесів» (Рівненська область) взагалі відмовляються приймати хоч один вагон для завантаження щебеню з кар’єру, при тому, що потреби в такому щебені тільки для Закарпаття – 50 вагонів щодня, каже очільник Закарпатської ОДА.

Разом із тим, Москаль попросив Гройсмана направити 26 липня на сесію Закарпатської облради керівника Укрзалізниці Євгена Кравцова, щоб він персонально пояснив усій області причини блокування вантажних перевезень на Закарпаття.

Як пояснили кореспонденту Укрінформу в Закарпатській ОДА, нині в області тривають ремонтні роботи на основних транспортних артеріях краю — це міжнародна траса Київ-Чоп та дорога державного значення Мукачево-Рогатин. Крім того, ремонт іде на численних районних дорогах. Запасу щебеню більшість компаній мають ще на півтора-два тижні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-