Кіберполіція викрила студентів, які поширювали вірус для майнінгу криптовалют

Кіберполіція викрила студентів, які поширювали вірус для майнінгу криптовалют

Укрінформ
Кіберполіція викрила студентів, які поширювали шкідливе програмне забезпечення для прихованого майнінгу криптовалют. Кількість уражених з його допомогою комп'ютерів наразі встановлюється.

Про це повідомляється на сторінці департаменту кіберполіції Національної поліції України у Facebook.

"Працівники Слобожанського управління Департаменту кіберполіції Національної поліції України викрили двох студентів коледжу, які збували шкідливе програмне забезпечення для прихованого видобутку криптовалют. Вірус вражав комп'ютер жертви, після чого без дозволу власника ПК, використовував потужності процесора для віддаленого майнінгу криптовалют. Наразі обом молодикам оголошено про підозру", - йдеться в повідомленні.

Оперативники кіберполіції встановили, що шкідливе програмне забезпечення спільники придбали на одному з хакерських форумів. Змінивши його, студенти пропонували купити це програмне забезпечення іншим зацікавленим особам.

Читайте також: Поліція викрила хакера, який створив шкідливий вірус для майнінгу

Поліцейські наразі встановлюють кількість уражених цим ШПЗ комп'ютерів. Виявлену техніку направлено до експертного центру для проведення комп'ютерно-технічної експертизи.

У департаменті кіберполіції також нагадали, що найчастіше «прихованість» програми-майнера забезпечується шляхом імітації під легітимний процес у операційній системі. Тому достеменно підтвердити його наявність може лише спеціаліст з інформаційної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-